Ontdek Arcen

Land van Verhalen en Schoonheid

Evenementen

Arcen bruist! Jaarlijkse zijn er tal van evenementen die plaats vinden in en rondom Arcen.

Evenementen

In Arcen is altijd iets te beleven. Eenmaal in Arcen geweest ben je betoverd. De zichtbare geschiedenis, de sfeer en de mooie bezienswaardigheden zijn de ultieme mix. De stad is ook bij uitstek ideaal voor een wandeling of fiets tocht. En hiervoor zijn ook alle faciliteiten beschikbaar. Maar Arcen staat ook bekend om al haar leuke activiteiten en evenementen. Benieuwd wat er zoal te doen is? Bekijk hieronder enkele mooie evenementen die jaarlijks terugkeren. Liever een terrasje pakken of een lekker hapje eten, dat is natuurlijk bij ons mogelijk maar ook bij de vele andere horeca zaken. Krijg je niet genoeg van Arcen? Boek dan een kamer en ervaar Arcen langer.

bezoek één van de

Sfeermarkten

Arcen brengt een Christmas Carol tot leven

Scrooge Festival

Werelds grootste

Koi show

Lichtkunstfestival

Enchanted Gardens

Uitgelichten arrangementen

Sfeermarkten

Elk jaar zijn er diverse sfeermarkten in het centrum van Arcen. Een lang lint van zo’n 250 marktkraampjes slingert door de straten van het centrum. Het aanbod is groot en gevarieerd. Lekkerbekken komen voor het verse fruit, de streekproducten, of een lekker vers gebakken visje. Er is brocante, maar je vindt er ook kleding en hebbedingetjes. En luister je naar het verhaal van de enthousiaste standwerkers, dan is het onmogelijk om je gezicht in de plooi te houden.
Elke week ander entertainment

Op de Sfeermarktroute liggen vijf sfeerpunten met live entertainment. Elke week is er ander entertainment. Live muziek, straattheater en ander amusement maken de markt extra levendig en aantrekkelijk.

Sfeermarkten 2024:
Woensdag 17 juli
Woensdag 24 juli
Woensdag 31 juli
Woensdag 7 augustus
Woensdag 14 augustus
Woensdag 21 augustus

Voorjaarsmarkt 2024
Zondag 21 april

Aspergemarkt 2024
Nog niet bekend

Herfstmarkt
Zondag 27 oktober

Scrooge - een Christmas Carol

Het Scrooge Festival krijgt zo langzamerhand een nationaal karakter en is niet meer weg te denken uit de regio.
In het kleine dorp Arcen, op een steenworp afstand van de grens en gelegen aan de kronkelende rivier de Maas, ontmoet u tijdens het Scrooge Festival een 450-tal personen gekleed in Dickensstijl.

Als sjieke notabele met de nodige air, maar ook als noeste arbeider, marktvolk, wasvrouw, vatenroller of schoenenpoetser.

Straten en pleinen zijn sfeervol ingericht. Men kijkt zijn ogen uit en waant zich echt in het Londen van weleer. Als u de route volgt ontmoet u allerlei personages maar ook ganzen, varkens en kippen. Op ‘n hoek in de steeg spuugt de geest van Magere Hein en de doodgraver vraagt eerbied voor de doden die hij van de straat opraapt.

Datum: 14 & 15 december 2024

Rondleiding - IJsvogel

Molenaar en alcoholstoker. Dat zijn de twee ambachten die bij Graanbranderij de IJsvogel nog steeds worden uitgeoefend. De streekproducten die hier gemaakt worden proef je in het streekbuffet terug!

Na een kop koffie of thee met een heerlijk stuk Limburgse vlaai bij Hotel Arcen / De Oude Hoeve, ga je te voet naar Graanbranderij de IJsvogel. Een gids leidt je hier rond en vertelt je alles over de ambachten die hier uitgeoefend worden. De IJsvogel is één van de weinige ‘warme stokers’ in Nederland die hun alcohol nog zelf stoken. Bij deze boeiende rondleiding hoort natuurlijk ook een ‘proefbankje’ waar je van de ambachtelijke IJsvogelproducten kunt proeven.

Rondleiding op afspraak

Bloemig - Kasteeltuin Arcen

Vijf dagen lang staat de bloem in al haar vormen, kleuren en geuren in de schijnwerpers. Via een wandelroute komt u op verrassende plekken in de tuinen diverse bloemarrangementen tegen. Ontdek hoe bestaande elementen van het park samenkomen met de mooiste bloemencreaties. Professionele bloembinders geven dagelijks bloemschikdemonstraties. Laat u inspireren en krijg tips & tricks voor uw eigen bloemwerken!

Datum: 29 augustus t/m 03 september 2024

De kasteeltuinen zijn geopend van 28 maart t/m 3 november 2024

Elfia Arcen

We mogen de magie weer ervaren op 18 en 19 september, bij de Kasteeltuinen Arcen! Wie Elfia Arcen afgelopen september heeft meegemaakt kan erover meepraten: het koninkrijk Elfia was sfeervol, vriendelijk en prachtig. 

Datum: 21 & 22 september 2024

De Devil’s Trails

De Devil’s Trails zijn een serie van uitdagende trail wedstrijden door de mooiste natuurgebieden van Nederland. De naam van de trail is afgeleid van het hoogste punt van de trail in Nijmegen, namelijk de Duivelsberg, waar de eerste editie plaatsvond.

Deelname aan een Devil’s Trail is een geweldige beleving waarbij je je eigen sportieve grens kunt opzoeken. De Devil’s Trails bevinden zich in de Maasduinen.

Datum: Nog niet bekend

Hertog Jan Oktoberfest

Al meer dan 10 jaar geleden ontstond na het succesvolle 25 jarig jubileumfeest van de “Hertog Jan Proeverij” het idee om een jaarlijks terugkerend evenement te gaan organiseren. Na een aantal brainstorm sessies en heel wat pullen bier gedronken te hebben, kwamen we op het geniale idee om het grootste bierfeest van onze Zuiderburen naar Arcen te brengen. Zo was het idee geboren.

Het Oktoberfest is een jaarlijks terugkerend volksfeest in München. Het geldt als het grootste bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen bezocht. Het feest begint traditioneel om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt normaal gesproken op de eerste zondag van oktober.

Datum: 25 & 26 oktober 2024

Hertog Jan Grand Prestige Dagen

Zo’n 20 jaar geleden ontdekte Gerard per toeval de smaakevolutie van Hertog Jan Grand Prestige. Sindsdien zijn ze zich steeds meer gaan verdiepen in de rijping van dit bijzondere bier. Vele flessen liggen inmiddels te rijpen in de kelder in Arcen of bij mensen thuis en sinds 2017 rijpen ze het kroonjuweel van Hertog Jan ook op houten vaten. Reden genoeg voor een weekend die volledig gewijd is aan Hertog Jan Grand Prestige.

Benieuwd geworden naar het complete verhaal? In de maand november vinden de Hertog Jan Grand Prestige dagen plaats op de brouwerij in Arcen. Tijdens deze dag vieren zij het bestaan van dit bijzondere bier en de heerlijke smaakevolutie die het rijpen ervan teweegbrengt.

Datum: November